forum.alglib.net

ALGLIB forum
It is currently Tue Aug 16, 2022 10:53 am

All times are UTC


Forum rules


1. This forum can be used for discussion of both ALGLIB-related and general numerical analysis questions
2. This forum is English-only - postings in other languages will be removed.



Post new topic Reply to topic  [ 2 posts ] 
Author Message
 Post subject: rmatrixsolve problem?
PostPosted: Sun Jul 07, 2013 10:09 am 
Offline

Joined: Sat Jul 06, 2013 3:22 pm
Posts: 2
Could be my fault, but it seems that rmatrixsolve is not detecting a singular matrix for

A = [1,2,3;4,5,6;7,8,9]

The info value is always 1. However, the condition number is 0. Is this the way, it should be?


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: rmatrixsolve problem?
PostPosted: Mon Jul 08, 2013 10:10 am 
Offline
Site Admin

Joined: Fri May 07, 2010 7:06 am
Posts: 878
Hello!

There is a minor error in the documentation. X always contains solution, even when matrix is degenerate. This function finds solution in the least squares sense. The only situation when it can fail is when underlying SVD algorithm fails (possible, but very unlikely).

This error in the docs will be fixed in the next release, we added it to issues tracker.


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 2 posts ] 

All times are UTC


Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot] and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group